Blog

Romanian Design Corner: colecțiile Ubikubi aduc spectacolul designului românesc în showroomul SDH

Suntem mereu în căutare de inspirație și proiecte frumoase care să completeze povestea Scandinavian Design House. Luna aceasta marcăm o întâlnire spectaculoasă în showroom-ul nostru. Vă invităm să descoperiți stilul smart-contemporan al Ubikubi, noul nostru partener în materie de piese de mobilier și accesorii create de designeri români. Începând cu 26 octombrie 2017 vă așteptăm să vă inspirați și să adăugați în amenajările de acasă piese cu design original și rafinat.

Robert Savu – antreprenor și director de producție – și Dragoș Motica – designer și arhitect – au fondat Ubikubi în anul 2014, conduși de convingerea fermă că designul românesc poate deveni o referință importantă pentru design autentic, de înaltă calitate. Parteneriatul este rezultatul spontan al unei colaborări precedente, cei doi ajungând să împărtășească o viziune comună asupra designului în urma mai multor proiecte dezvoltate anterior.

www.catalingeorgescu.com

Chiar de la început, unul dintre cele mai importante obiective Ubikubi a fost crearea unor obiecte care depăşesc granițele temporale oferite de evenimentele dedicate designului de produs, frecventate de cele mai multe ori doar de un public specializat. Sub umbrela Ubikubi stau astfel accesorii şi piese de mobilier contemporan viabile şi vandabile, testate şi certificate, accesibile publicului larg din România și de peste granițe.

Lampa Slash by Ubikubi

Lampa Slash by Ubikubi

Prin lampa Slash, premiată cu A’Design Award Gold în anul 2015, și seria de scaune Marco, Ubikubi s-a articulat într-un brand validat pe piața internațională. Reputația a fost alimentată treptat de manifestul simplu, dar efervescent: design de obiect racordat la trenduri, testat, materializat și validat comercial dincolo de conceptele expoziționale volatile.

Fiecare obiect transpune o poveste aparte prin sursa de inspirație, prin forma sa, prin asocieri neașteptate de materiale și texturi sau prin funcționalitatea îmbunătățită prin detalii mici, dar semnificative.

Lampa Slash oferă utilizatorului posibilitatea de a lăsa produsul în forma inițială gândită de designer sau de a personaliza obiectul, prin folosirea pietrei care distruge bucățile de beton și expune becul din interior. Este un obiect care permite o interacțiune ușoară și adăugă o notă subiectivă foarte accentuată.

Colecțiile Marco & Albe by Ubikubi

Colecția Marco este extrem de versatilă și include mai multe scaune și o băncuță. Elementul specific întregii serii este șezutul din plută naturală cu marginile ușor rotunjite, care oferă pieselor de mobilier un aspect jucăuș, contemporan, ușor de integrat în spații comerciale sau spații rezidențiale moderne.

Colecția de recipiente de bucătărie Albe este inspirată de ciupercile comestibile găsite în diverse zone din România. Recipientele din ceramică cu capace din plută naturală pot găzdui conținut cu diferite texturi și densități și păstrează alimentele proaspete pentru o perioadă lungă de timp. Dincolo de numele amuzante ale fiecărui recipient, piesele sunt extrem de versatile și funcționale, adăugând o estetică atrăgătoare, plină de prospețime bucătăriei urbane.

Colecția You've got flowers by Ubikubi

Colecția You’ve got flowers by Ubikubi

Setul de vaze de ceramică You’ve Got Flowers este o reinterpretare a cutiei poștale clasice și oferă o nouă alternativă pentru felul în care mesajele, ideile și sentimentele sunt comunicate în lumea modernă. Prin paleta simplă de culori și dimensiunile variate, vazele sunt ușor de integrat în contexte diferite și pot fi așezate pe suprafețe plane sau fixate pe perete.

Colecția Ubikubi s-a îmbogățit cu fiecare sezon, iar în fiecare an, noi creativi s-au alăturat echipei care în prezent reunește 11 dintre cei mai apreciați designeri și arhitecți din România, care se bucură, de asemenea, de recunoaștere la nivel internațional.

colaj noutati ubikubi

Toate piesele de mobilier, corpurile de iluminat și accesoriile create au o estetică minimalistă și reflectă întotdeauna filosofia companiei:  crearea unor obiecte simple și sincere, din materiale naturale și sustenabile.

Noua colecție Ubikubi cuprinde nouă obiecte care completează portofoliul brandului: Tribut Stool pentru Romanian Design Week, Tipro Chair, Ferma Collection, Cut Collection, Strim Chopping Board, Cereall Hook, Storied, Cactus, Niu Clock. Noile piese de mobilier și colecția extinsă de accesorii pentru casă și birou reflectă într-un mod ludic și divers misiunea Ubikubi.

Autenticitatea și naturalețea românească Ubikubi vor întâlni stilul scandinav pe care îl îndrăgiți într-un loc special. Lansarea celor mai reprezentative colecții Ubikibi în showroom-ul Scandinavian Design House a avut loc pe 26 octombrie 2017, când am descoperit piesele lor inedite alături de arhitecți și iubitori de design original care pune România pe podium la tîrguri internaționale precum Maison et Objet Paris sau IMM Cologne.

Vă invităm cu drag să răsfoiți catalogul Ubikubi 2017 online și să explorați colecțiile lor în spațiul din showroom pe care îl dedicăm cu mândrie echipei de designeri Ubikubi.

Catalog