Stapferhaus

Lenzburg, Elveția

Arhitectural flexibil, cu materiale textile acustice eficiente. Stapferhaus, Lenzburg, captivează —mulțumită contribuției aduse de către création Baumann.

Situația

Expozitiile si punerile în scenă din cadrul Stapferhaus din Lenzburg se concentrează pe variantele prezente și viitoare ale viitorului. Pentru această clădire nouă, arhitecții din Zurich au îmbrățișat variabilitatea. Pentru a rămâne flexibilă din punct de vedere arhitectural, pereții “clasici” nu au fost soluția ideală pretutindeni. Ideea era ca noul Stapferhaus să devină nu numai adaptabil în ceea ce privește împărțirea, dar și flexibil atunci când vine vorba de iluminat.

Soluția

Dividerul acustic Vario cu Alex este o opțiune foarte bună de a împărți camera în secțiuni mai mari sau mai mici, după cum este necesar, făcând posibil ca diferitele grupuri să împărtășească spațiul în timp ce își protejează fiecare sunetul și îmbunătățesc în mod semnificativ acustica camerei.

Pentru a putea diminua zgomotul din foaier și cafeneaua clădirii, arhitecții au ales materialul de blackout création Baumann – SECRET. Diminuarea zgomotului ferestrelor înalte de cinci metri de la primul etaj a fost o altă provocare. Jaluzele rulou motorizate Umbria R au fost instalate, elementele tehnice ale jaluzelelor fiind produse într-o culoare specială ce se potrivea materialului textil și camerei.

Date tehnice

Proiecte similare