Kosmos

Zurich, Elveția

Folosirea textilelor pentru a crea zone de calm. Création Baumann impresionează cu textile acustice inovatoare în noul centru cultural KOSMOS din Zurich.

Punctul de plecare

Acest loc de întâlnire combină scena, salonul de carte, cinema, bistro și bar într-o arhitectură deschisă, oferind o serie de opțiuni de compoziție diferite, prezentând în același timp o provocare în ceea ce privește izolarea fonică.

Creatorii centrului au dorit să aibă un aer de spațiu deschis, dar și să poată folosi zona în mod flexibil și separat pentru prelegeri, concerte etc. În acest proces, acustica ideală este de cea mai mare importanță. A fost nevoie de o modalitate prin care diferitele segmente ale centrului cultural ar putea fi folosite simultan cu sunetele individuale protejate una de cealaltă.

Soluția

Folosindu-le ca o perdea, țesăturile lui Création Baumann creează un contrast cu arhitectura rece, acționează ca niște forme colorate și conectează zonele individuale, dar de asemenea se prezintă și ca separator pentru băncile din diferite secțiuni ale bistroului și salonului de cărți.

Ceea ce folosesc este o inovație a lui Création Baumann: noul VARION DIVIDER ACOUSTIC cu izolație fonică, cu perdele CALVARO, care separă zonele deschise, dacă este necesar. Acest material extrem de funcțional permite o reducere dovedită a nivelului de zgomot. O altă țesătură eficientă din punct de vedere acustic a fost utilizată în cele șase săli de cinema pentru a asigura experiența sonoră ideală. Toți zidurile au fost complet acoperite cu clasicul UMBRIA pe negru.

Date tehnice

Proiecte similare